Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Vitamíny a minerály » KAKAOVÉ BOBY DRCENÉ BIO V KOKOSOVÉM NEKTARU 250 g


        

KAKAOVÉ BOBY DRCENÉ BIO V KOKOSOVÉM NEKTARU 250 g

Vitalvibe

skladem

 

Číslo produktu: 1418
naše cena bez DPH: 239 Kč
naše cena s DPH (21 %):
289 Kč

do košíku:
  ks  

Kakaové boby drcené BIO v kokosovém nektaru z Indonésie jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Základem jsou přírodní kakaové kousky. Ty jsou namáčeny v květovém kokosovém nektaru s nzkým glykemickým indexem (pomalejší uvolňování sacharidů do krve), který je sám o sobě potravinou. Big Tree farmy používají unikátní kokosový nektar, pracují s ním již téměř celé desetiletí, a naši partnerští farmáři jej znají již celé generace. Drcené kakaové boby jsou vlastně čokoláda ve své nejlepší podobě. Nerozpouští se, je lehce přenosná, úžasně chutná a dodává energii.

Kakaové boby od společnosti Big Tree Farms patří k řadě kvalitních ekologických surovin, které jsou 100% přírodní, 100% syrové (RAW) a byly vyrobeny podle norem fair-trade. Společnost spolupracuje přímo s pěstiteli kakaa a nabízí jim množství programů na udržení přírodního způsobu pěstování kakaovníku i dobrých pracovních podmínek. Výběrem těchto kakaových drcených bobů navíc přispíváte na pomoc eko-farmářům v Indonésii.

Proč jsou nepražené kakaové boby tak prospěšné?

1. Antioxidanty (polyfenoly)

  • zajišťují ochranný efekt pro organismus
  • předcházejí oxidačnímu poškození tkání
  • přispívají k čištění buněk od volných radikálů
  • pomáhají chránit organismus před škodami způsobenými volnými radikály z ovzduší
  • podporují  kardiovaskulární systém

2. Neurotransmitery: zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů podporuje kakao pozitivní a jasnou mysl

  • endorfiny - kakao stimuluje sekreci endorfinů navozující příjemný pocit, který zažívají sportovci po podání dobrého výkonu
  • fenyletylamin - v čokoládě je stejný, který se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní
  • anandamid - produkován mozkem, když se cítíme skvěle a šťastně
  • serotonin - při jeho syntéze v mozku působí jako přírodní antidepresivum, a přispívá tak k dobré náladě

3. Důležité minerály

4. Esenciální mastné kyseliny (tělo si je nedokáže vyrobit samo)

  • podporují snižování cholesterolu
  • přispívají ke správnému fungování nervového systému

5. Vláknina

  • dlouhodobý pocit sytosti

Složení: kakaové boby bio, kokosový nektar bio

Nutriční hodnoty

ve 100 g

Energetická hodnota

2140 kJ/ 511 kcal

Tuky

31 g

z toho nasycené

20 g

Sacharidy

48 g

z toho cukry

23 g

Vláknina

19 g

Bílkoviny

11 g

Sůl**

0,5 g

Vápník

184 mg (23 %)*

Draslík

560 mg (28 %)*

Fosfor

154 mg (22 %)*

Železo

6,8 mg (48 %)*

Hořčík

244 mg (65 %)*

* Referenční hodnoty příjmu

** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku

Použití: vynikající jako jídlo do kanceláře, do svačinové mísy na pult, jako součást ranního musli, jako ozdoba ranního smoothie

Uchovávejte na chladném, suchém a temném místě.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.