Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Zdravé sladké mlsání » ČOKOLÁDA 100% BIO Z EKVÁDORU 500 g


        

ČOKOLÁDA 100% BIO Z EKVÁDORU 500 g

Vitalvibe

skladem

 

Číslo produktu: 1312
naše cena bez DPH: 437 Kč
naše cena s DPH (21 %):
529 Kč

do košíku:
  ks  

Kakaové boby z ekologického zemědělství v Ekvádoru jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Mnoho lidí považuje čokoládu za "hříšné potěšení". Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zpracování kakaa ve velkých potravinářských společnostech, které surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků. Ovšem čokoláda, která je vyrobena z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě, je bohatá na výživné látky a je zdraví prospěšná.

Kakaová pasta je vyrobena z bio kakaových bobů pocházejících z Ekvádoru. Vzniká mletím nepražených kakaových bobů za nízkých teplot až do stavu, kdy vznikne tekutá pravá hořká čokoláda. Ta se následně nechá ztuhnout a vysušit do chuťově bohaté pasty, aniž by byly ztraceny přednosti tohoto známého „pokrmu bohů“.

Proč je pravá čokoláda tak dobrá?

1. Antioxidanty (polyfenoly)

  • zajišťují ochranný efekt pro organismus
  • předcházejí oxidačnímu poškození tkání
  • přispívají k čištění buněk od volných radikálů
  • pomáhají chránit organismus před škodami způsobenými volnými radikály z ovzduší
  • podporují  kardiovaskulární systém

2. Neurotransmitery: zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů podporuje kakao pozitivní a jasnou mysl

  • endorfiny - kakao stimuluje sekreci endorfinů navozující příjemný pocit, který zažívají sportovci po podání dobrého výkonu
  • fenyletylamin - v čokoládě je stejný, který se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní
  • anandamid - produkován mozkem, když se cítíme skvěle a šťastně
  • serotonin - při jeho syntéze v mozku působí jako přírodní antidepresivum, a přispívá tak k dobré náladě

3. Důležité minerály

  • vápník - mineralizuje kosti a zuby, přispívá zdravému krevnímu tlaku
  • železo- podporuje krvetvorbu

4. Esenciální mastné kyseliny (tělo si je nedokáže vyrobit samo)

  • podporují snižování cholesterolu
  • přispívají ke správnému fungování nervového systému

5. Vláknina

  • dlouhodobý pocit sytosti

Složení: 100% kakaová pasta bio

Nutriční hodnoty

ve 100 g

Energetická hodnota

2396 kJ/ 581 kcal

Tuky

50 g

z toho nasycené

29 g

Sacharidy

8,3 g

z toho cukry

0,5 g

Vláknina

21 g

Bílkoviny

15 g

Sůl**

<0,1 g

 

* referenční hodnoty příjmu

** pouze ve formě přirozeně se vyskytujícího sodíku

Použití: ideální surovina pro výrobu různých druhů čokoládových pochoutek, lze ji použít do čokoládových bonbonů, zákusků nebo koktejlů

 

Skladujte na chladném, temném a suchém místě.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.